Ajankohtaista

Kuuslahdessa päästään aloittamaan kouluvuosi uusissa upeissa tiloissa. Koulun käyttäjänä toimii Siilinjärven kunta. Koulu sijaitsee Kuuslahdessa, noin 10 kilometrin päässä Siilinjärven keskustasta.

Uusi koulu korvaa vuonna 1986 rakennetun kosteus- ja sisätilaongelmaisen koulurakennuksen. Uusi koulu on rakennettu entisen pallokentän alueelle, tällä ratkaisulla vanhan koulun toiminta pystyi jatkumaan viime kevääseen saakka normaalisti ja syyslukukausi Kuuslahdessa päästään aloittamaan uudessa koulussa. Maisemallisesti uusi koulurakennus sijaitsee avaran peltomaiseman pohjoisessa metsänlaidassa ja välituntipihat sijaitsevat rakennuksen suojaamalla aurinkoisella lounassivulla. Uuden koulun suunnittelun lähtökohtina ovat olleet ekologisuus, esteettömyys, monikäyttöisyys ja muuntojoustavuus. Tilojen käytössä on otettu huomioon monipuolinen ja aktiivinen iltakäyttö. Koululla kokoontuu viikoittain erilaisia kerhoja ja piirejä, tilat toimivat tilaisuuksien ja tapahtumien järjestyspaikkana ja näin palvelevat koko alueen asukkaita.

Koulun tilat on mitoitettu noin 60 koululaiselle ja kolmelle opetusryhmälle. Uusi koulu on kooltaan noin 1100m2 ja rakennuksessa on opetus- ja esiopetustilojen lisäksi opettajanhuone, työtila, rehtorinhuone, henkilökunnan sosiaalitilat, valmistuskeittiö ja liikuntasali pukuhuoneineen. Opetustilat ovat yhdistettäviä/jaettavia ja tilat monimuotoisia, jolloin niitä voidaan hyödyntää monipuolisesti. Uusi koulurakennus on puurakenteinen ja toteutettu Keco Oy:n ekologisia arvoja kunnioittaen. Lämmitysmuotona rakennuksessa on energiatehokas maalämpö. Toteutuksessa on otettu huomioon rakennuksen tulevat käyttäjät ja rakentamaan heille terveellinen ja turvallinen oppimisympäristö. Keco Oy toivottaa oppimisen iloa Kuuslahteen!

Palaa Takaisin